Scooterlänkar

 

Jonas
Mina Scootrar
Scooter Bilder
Scootering Happenings
Scooter Länkar

Vespa 50 N 50cc 1967

Änterligen har jag funnit vad jag sökte.
En finfin Vespa 50 N från 67. Inget vidunder i fartresurser direkt, men riktigt snygg.
Införskaffad i Malmö från Henrik Folkesson på St Pauli Scooter Club. Den kommer att få en ordentlig genomgång under vintern för att kunna köras friskt under vår och sommar. En limpa ska införskaffas, så att hela familjen kan åka Vespa samtidigt. :D Motorn är så gott som ihop plockad. Nu återstår olja, montering och ny besnsintank. Förhoppningsvis färdig inom ett par veckor.

Vespa Touring 150 cc 1957

En blivande klenod.
Under långsam körbar renovering.
Har precis bytat styrlås och lyckats få till låset till motorluckan. Det blev en hel del metallsöjd, men med ett rikitigt gott resultat. Växelarman är utbytt och nästa grej blir att byta växelkorset. Har lite problem med hoppande växlar. Det får bli efter de mest häktiska sommar månaderna.


Vespa PX 200E 200cc 1984

Min pendlar scooter. Tar mig tur o retur cirka 5 mil om dagen under den varma delen av året. Är dekaltrimmad med gamla Tintin klistermärken. Nyligen överhalad koppling. Utbytt skärmutsmuckning till kromad. Under våren 2008 råkade jag ut för ett rejält växlelådshaveri som krävde åtskilliga arbetstimmar och reservdelar. Sumpen såg ut som ett skrotupplag. Fjädern som håller ihop kopplingen hade släppt föt att sedan sprätta upp sekundär växeln som en konservburk med fjädrar och mettallderar i sumpen som följd. Nu är arbetshästen på banan igen.

Lambretta TV175 1962

Änterligen har jag fått min Lammy.
Efter en del andra objekt som föll bort så har jag nu fått tag i denna. Väldigt fin i plåtarna och bara en del småplock att fixa till för att ha den rullandes. Under vintern så ska motorn få en genomgång. Förhoppningsvis så kommer den rastas ordentligt i sommar.

Scooter Gästbok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Touring

Touring -57

PX 200E

karusell
Italienarna vet hur ett nöjesfält ska se ut

TV_175

 

 

 

Jonas@janfelt.se