Vespa Dreams

 


I väntan på Scootrar (foto:Fredrik)


Mot Bjärred (foto:Fredrik)


Vilken är snyggast? (foto:Fredrik)

Beundrare (foto:Fredrik)Vespasnack (foto:Fredrik)


Fler skönheter (foto:Fredrik) 


Lödde by night (foto:Fredrik) 


Min Touring 57:a (foto:Fredrik) 


Vi ses (foto:Fredrik) 
Jonas
Mina Scootrar
Scooter Bilder
Scootering Happenings
Scooter Länkar

Lödde Rideout 2006 - 09 - 12

Tisdag kväll. Solen strålar och sommaren dröjer sig kvar.
Undrar hur det blir med uppslutningen?

Vid 5 tiden sparkade jag igång min Veppe och drog ner till Staoil Midhem. Hmmm, ingen scooter ännu. In på macken och köpte 2-takts olja för lite komplettering i tanken. Efter en stund kom Frederik Olsson in fräsande på sin *lätt* trimmade Primavera. Vi väntade till 17:35 utan att en ända Scooterist dök upp :(. Synd om dem tyckte vi och drog iväg mot Bjärred. Vi tog turen genom Lomma och den vackra stranvägen till Bjärred.

Väl på Bjärredsmacken Scooteristerna med sin frånnvaro, men en Alpha Spider hängde på. Vi drog iväg mott Lödde och fick istället frottera oss med allehanda STORA motorscyklar. Väl framme vid Lödde rådde trafikkaos och den ända framkomliga vägen var Cykelvägen. Plötsligt *host, host* var det till att köra moped :).

Väl framme vi motorträffen letade vi upp en stackars ensam Vespa som vi parkerade oss tillsammans med. Efter en stund kom Patrik från Kävlinge på sin fina Primavera. Vi gick en runda och beundrade gamla åk och fick många nostalgikickar. Därefter blev det en obligatorisk "Vikingkorv" med limonad. På nästa äng stod "Jänkarna" och glänste (eller oglänste). Vi kollade in en riktigt snygg Triumph TR3:a och en härlig gammal Vauxhall Victor.

Den stora lysande lampan på himmeln dalade fort och det var snart dags för hemfärd. Vi tog adjö av Patrik och trampade igång Järnhästarna (Plåthästarna?). Utfarten från området var som vanligt kaotisk men vi lyckades snirkla oss förbi en hel del. Det var en RIKTIGT vacker kväll, så vi var tvugna att stanna på strandvägen mella Lomma - Bjärred och föreviga Vesporna mot solnedgången över Öresund.

Väl framme i Malmö tog vi farväl vid Sallerupsvägen och sa båda två att det var en av de absolut bästa scooterturerna (vädermässigt) som vi gjort. Synd om alla er som missad den.

Nöjd och glad klappade jag min gamle "trötte" trotjänare vid hemkomsten. Vi får hoppas på bättre uppslutning nästa gång.


// Jonas