Vespa Dreams

 

Vidstruts test
Jag med vacker vindstrut

Fransk Parkering
Fransk Parkering (foto:Martin)

Parkerade i Torup
Parkerade i torup

3 snygga Vespor

Tjusiga. Eller hur?
3 snygga Vespor (foto:Martin)

Jonas Touring 150 cc 1957
Jonas Touring från 57 (foto:Martin)

Thomas GS från 64
Ingen rideout utan min thermos. (foto:Martin)

Fika vid jaktpaviljongen
Fika vid jaktpaviljongen

Martins nästan sprillans 125.:a

Martins 125.a

Inpackning ??
Inpackning??

Flygande fläng genom bokskogen
Möte i skogen

Kurvtagning

Uppförbacke


Fler Bilder
Jonas
Mina Scootrar
Scooter Bilder
Scootering Happenings
Scooter Länkar

Mini Rideout 2006 - 08 - 13

Söndag morgon. Regn och åter regn.
Grrrrr jag som inte kan komma på scooterns dags 20 års jubileum.

Något trött efter lördagens 40-årsfest pallrade jag min in i regnkläderna, gick ut och tog ut min gamla 57:a och kickade igång.

Hmmm vi får se om det kommer någon, om inte annat så kan jag testa om min vindstrut funkar som den ska. Den funkade sådär.
Det var varmt och skönt i fejset, regnet rådde den inte bot på, men en viss uppmärksamhet fick man på stan :D. Frugan hotade med skillsmässa om jag hade den på mig när jag körde hemma i gatan.

Väl framme vid Stortorget hade regnet upphört och jag mötte endast en stackars Vespa 125:a. Martin hade tagit sig ända från Helsingborg för rideouten. En stund senare kom Thomas inputtrande på sin Vespa från 1964. Anette från "Lambretta Club Malmö" kom förbi i Opel (????) för att kontrollera om någon kommit. Vi väntade på flera och fick under tiden en inblick i den Franska Parkeringsskolan. Efter en kvart förstod vi att det inte skulle bli någon större uppslutning och vi bestämde oss för en egen ridout ut mot Bokskogen.

Molnen började spricka upp och vi fick en riktigt skön tur. Väl framme var det till att plocka av sig regnställ och dylikt för att inte få värmeslag. Vi slog oss ner vid Jaktpaviljongen där det inhandlades smörgås och Trocadero som vi var väl värda. Även getingarna uppskattade vårt besök. Efter 1 timmes "ljug" var det till att stutsa upp på järnhästarna igen. Hmmm, varför tog man inte med sig solglasögon. Vi drog iväg genom Bokskogen på den ringlande vägen mot Skabersjö. Thomas lämnade oss vid Oxie för att fortsätta hemmåt mot Ljunghusen och Martin droppade av vid Rosengårdsrondellen för att fortsätta hemmåt.

Själv fortsatte jag till Burger King Mobilia för att inhandla föda åt en hungrande familj.

På BK såg de lite förundrade ut när de hade en Vespa i "Drive-in" kön. Full gas genom stan med burgarna mellan knäna. Utan missöden var jag hemma med en stoppsladd på infarten. Men vad gör man inte för att kunna käka någorlunda varmt.

Mätt, trött och nöjd var det inga problem att knoppa in några minuter på soffan.

// Jonas