Jag på MBK Skylinner 125:a


Snut Scooter


Franska Sydkusten


Den Svarta ön?Grov sand


Landstigningsbåt från 1944 


Snygga Vespor


Lila eldflames. Mmmmmm


Tjusiga


Hamnen i St Tropez.


Det är Tankningen som räknas.


Parkerade

 

Cannes - St Tropez Januari 2007

Sent i Januari fick jag en ledig eftermiddag under en konferensresa i Cannes.
Vad göra??

Jag och min kollega bestämde oss för att hyra scooters och dra en runda. Efter end stunds letande och åtskilliga kilometers promenad hittade vi till sist "Elite - rent A Bike". Det var lite "off season" som ägaren sa när vi fick tag i honom via mobilen. Efter 15 minuter kom han insladdande till den nedstängda butiken. Vi hyrde 2 MBK Skylinner 125:or och frågade efter en snygg utflyktsväg. Vi fick förlaget att ta oss från Cannes till St Tropez längst kustvägen.

Sagt och gjort, vi drar till St Tropez. Iförda ändast tröja, kavajer och hjälm (tur att den inte var vit, för då hade man definitivt liknat en chaminjon ;-) ). Vi tog oss lugnt igenom Cannes kaotiska eftermiddagstrafik. Lugnt och försiktigt till en början, men efter att under en stund observerat övriga scooteristers framfart så blev vi lite mer oförsiktiga. Farbror Blå utnyttjade också scooterns smidighet i trafiken och blev en inspiration för oss när han drog iväg i ett rökmoln.

Väl ute ur Cannes styrde vi vår kusa västerut på den vindlande kustvägen. Vi hade enorm tur med vädret och t.o.m. Fransmännen själva verkade förvånade.

Vi gjorde en del stopp för fotografering och bensträckning. Bl.a. hittade vi stället där amerikanerna landsteg på sydkusten 1944. Även en liten kobbe med en borg som starkt påminde om "Tintin och den Svarta ön". Stranden var superfin med mjukslipad sten.

Vi gled in i St Raphael med kurrande magar och letade efter ett snabbmat ställe. Det fick bli "Gyllene Måsen" (MC Dolnalds). Efter ett skrovmål hittade vi en stor kyrkobyggnad som stack upp bakom bebyggelsen. Kanske något att upptäcka? På väg dit råkade jag titta in i en gränd och hittade två riktigt fina gammelvespor. Gissningsvis 55:or eller 56:or. En av dom var klassiskt renoverad medan den andre hade fått en lite coolare grön lack med lila eldflames. Grymt. Gillade att den inte hade någon pakethållare. Väl frame vid kyrkan så var den stängd. Lika bra det. Fick ändå en religiös upplevelse i gränden. Vi hoppade upp och drog vidare längst kusten.

Efter en liten felkörning ner i St Raphaels hamn lyckades vi till slut ta oss ut ur stan. Vi körde genom St Maxime och vidare till St Tropez. Vi besökte ett välbehövt ställe i hamnen (WC) och körde en lite runda inne i stan. Klockan började gå och vi fick snabba oss tillbaka. På den sena eftermiddagen när solen inte var lika stark blev det kyligare och kyligare och vi ville hem till hotellet. Vi tog oss i rask takt tillbaka och blåste om de flesta bilar.

Väl framme i Cannes parkerade vi scootrarna och tog oss in i värmen. Väl inne på hotellrummet dök jag nöjd och glad ner i ett värmande bad. Skönt att ha stillat Scooterabstinensen för ett tag.

Summering: Vi fick en väldigt skön scooterdag med 17 körda mil. De sista 2-3 milen mellan St Maxime till St Tropez var inte lika kul att köra. De bör man skippa om man inte gillar raka vägar och motorväg. Under nästa Cannesbesök får det nog bli en tur åt andra hållet mot Nice och Monaco.
// Jonas
Vespa Dreams
Jonas
Mina Scootrar
Scooter Bilder
Scootering Happenings
Scooter Länkar